16 augustus | Waarborgfonds Mokum in Meppel

https://www.donderdagmeppeldag.nl/wp-content/uploads/2017/03/mokum1.jpg
mokum1
https://www.donderdagmeppeldag.nl/wp-content/uploads/2017/03/mokum2.jpg
mokum2

Gezelligheid, humor en muziek, zang en die onvervalste Mokumer klanken klinken door de hele binnenstad. Het grootste volksfeest van het Noorden vindt dit jaar plaats op deze Donderdag Meppeldag. Een keur aan Amsterdamse artiesten bevolken de straten en pleinen tijdens Mokum in Meppel.

De Amsterdamse Dag start om 10.00 uur bij de sluisgracht met de intocht van de Mokum pride. 2 boten met op boot 1 zangers en dragqueens op boot 2 Meppelers en multi culturele Meppelers in hun klederdracht.
Om ongeveer 10.30 zijn wij bij de Tipbrug. Bij aankomst in de kom bij de Tipbrug  zal Ken Besuijen “ ode aan de Meppeler toren” zingen.  Daarna Joop Leeuwendaal “ aan de Amsterdamse grachten” En Liesbeth Vollebrecht sluit af met “ samen zijn”

De Amsterdamse Dag, beter bekend als ‘Mokum in Meppel’, wordt door weinigen gemist. Het is een geweldig feest voor iedereen die houdt van het repertoire van Andé Hazes, Johnny Jordaan, Tante Leen of Willy Alberti. Vele bekende nummers, die al tientallen jaren het repertoire beheersen van menig volkszanger, klinken weer door de straten, kruispunten en volle terrassen. Op deze dag ontvangt Meppel ruim 30.000 bezoekers en vele bussen uit de Jordaan. De podia in de straten van Meppel worden ingevuld mede dankzij medewerking van o.a. café ‘De Jordaan’, ‘De Nieuwe Stek’ en ‘De 2 Zwaantjes’ uit Amersterdam. Diverse artiesten uit onze hoofdstad verzorgen meer dan honderd optredens. De hele dag hangt er de bekende Jordanese gezelligheid in de toch al sfeervolle straten van Meppel.

Uitgelicht

Zomermiddagconcert – Rondje Mokum
Locatie: Oude Kerk aan de Groenmarkt
Aanvang 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur)
Toegang is gratis

In de namiddag is het de beurt aan diverse Amsterdamse artiesten die allerlei evergreens en meezingers ten gehore brengen in de Oude Kerk aan de Groenmarkt. Met elkaar doen we een Rondje Mokum. Speciale gasten zijn de bewoners van de verzorgingstehuizen van ‘Zorggroep Noorderboog’. Ook u bent natuurlijk van harte welkom!


Dagprogramma Waarborgfonds Mokum in Meppel

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.