Expositie-Kunsthuis-Secretarie

https://www.donderdagmeppeldag.nl/wp-content/uploads/2017/04/secretarie.jpg
secretarie
 

Vanaf 9 juli is er in het Kunsthuis Secretarie in Meppel werk van Eric Claus, waaronder penningen, tekeningen en schilderijen, gedurende drie maanden te zien. Dan is tevens werk te zien van de bekende poppenmaker Henk Boerwinkel, ook ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag. Diens werk sluit prachtig aan bij de Commedia dell’arte.

Commedia dell’arte
Het thema ‘Komedie en illusie’ is gebaseerd op een ander bijzonder thema van de kunstenaar: zijn beelden van de Commedia dell’arte. Deze vorm van improvisatietheater, vaak met mooie kostuums en maskers, heeft zijn oorsprong in Italië in de 16e eeuw. Een beeldhouwwerk uit dit genre, ‘Arlecchino’, heeft het beeldenpark in de vaste collectie.

In samenwerking met Scala Meppel en Schouwburg Ogterop is een cultureel activiteiten programma ontwikkeld met bijzondere beeldend theater- en kunst-voorstellingen, lezingen en workshops. Iedere 1e zondag van de maand zullen er kleine voorstellingen of activiteiten in het beeldenpark zijn; vanaf 9 juli zijn er ook in het Kunsthuis Secretarie rondleidingen en activiteiten. informatie en reserveringen.

DMD concerten
Tijdens de DMD zijn er wederom een serie klassieke concerten onder de naam ‘Kom even bij’.
Deze concerten worden georganiseerd door Kunsthuis Secretarie en Wim Stoppelenberg.
Voor het programma zie hier. Of kijk op de website www.kunsthuissecretarie.nl

<< Naar vast programma

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.