Kindervoorstellingen

https://www.donderdagmeppeldag.nl/wp-content/uploads/2017/03/18.jpg
18
https://www.donderdagmeppeldag.nl/wp-content/uploads/2017/03/biggetjes-oefenruimte-007.jpg
biggetjes-oefenruimte-007
https://www.donderdagmeppeldag.nl/wp-content/uploads/2017/03/0027breed.jpg
0027breed
https://www.donderdagmeppeldag.nl/wp-content/uploads/2017/03/image-tf-5.jpg
image-tf-5
https://www.donderdagmeppeldag.nl/wp-content/uploads/2017/03/OllekeBolleke5515-pers.jpg
OllekeBolleke5515-pers
https://www.donderdagmeppeldag.nl/wp-content/uploads/2017/03/Drakentemmer9942-50.jpg
Drakentemmer9942-50

In samenwerking met Elly Bakker, bestuurslid van de Stichting Poppenspelfestival, presenteert Donderdag Meppeldag een poppentheater voor de jeugd. De voorstellingen zijn in het keldertje van TRIAS (Groenmarkt). De entree voor een poppenspel is € 1,50 en kaartjes zijn aan de kassa bij TRIAS te koop. Aanvang 11.00 en 14.00 uur.

20 juli | De Drakentemmer

Leeftijd: 4+
Regie, concept en idee: Elly Bakker
Eindregie: Ingrid van Leeuwen
Spel: Joeso Peters, Silas Neumann
Muziek: Joeso Peters
Tekeningen: Pascale Snijders-Verheyden
Foto: Ruud Ploeg
Educatie: Elly Bakker

De Drakentemmer, een getekend verhaal
door Valentijn Productiehuis

Op het eiland “Krijt” kennen de mensen alleen zwart en wit. Ooit is alle kleur uit hun leven verdwenen. Dat was het werk van de vuurdraak, maar niemand kent het waarom.

Totdat een klein, dapper en nieuwsgierig jongetje opstaat en op zoek gaat naar het antwoord op deze geheimzinnige vraag. Slaagt hij erin het geheim van de draak op te lossen? Krijt is een voorstelling over jezelf durven zijn en vriendschap.

Twee acteurs vertellen het verhaal met woorden, liedjes en tekeningen. Met bordkrijt wordt deze voorstelling verbeeld….en soms ook weer uitgeveegd. De makers lieten zich inspireren door de tekeningen van Mies van Hout.

27 juli | Papierazzi

Leeftijd:4+
Spel: Joeso Peters
Idee: Elly Bakker
Regie: Elly Bakker
Eindregie: Ingrid van Leeuwen
Decor: Pascale Verheyden
Decorbouw: Henri Schenkel

Papierrazzi,
een geknipt verhaal

Een, twee, drie, vier: een land van wit papier…
Lang geleden, ver hier vandaan, was er zo’n land: het koninkrijk Papierië! Planten en dieren, bomen en huizen, bergen en zeeën, zelfs de mensen zijn er van papier.

Op een dag ….. woei!… steekt er een windje op. En oh nee… het mooie prinsesje Papierella waait weg. Waarheen? Waar is ze?? Wie haar vóór volle maan zonder scheuren veilig thuisbrengt, mag met haar trouwen. Boerenzoon Papierino is niet zo sterk en slim als zijn grote broers. Toch gaat hij op pad. Is hij geknipt voor het avontuur en zal hij Papierella vinden?

De voorstelling Papierazzi start met een schaar en een grote rol wit papier. Dan komt de wereld van Papierië tot leven: de poppenspeler vertelt en knipt, scheurt en vouwt ter plekke alle personages van het sprookjesland. Het papier dient ook als doek voor een spannend schimmenspel of wordt omgetoverd tot een kasteel met ophaalbrug, een woeste zee of een bewegend landschap.

3 augustus | Olleke Bolleke

Leeftijd: 3+,
PO groep 1 t/m 2
Spel: Renate Moespot
Regie: Elly Bakker
Regieadviezen: Sabine Osinga
Muziek: Harold Kooij
Decorbouw: Henri Schenkel
Idee: Elly Bakker

Bijzonderheden: Bij deze voorstelling is educatief materiaal en kubussen aanwezig om na afloop mee te spelen.

Olleke Bolleke remi solleke… Olleke Bolleke KNOL!!!
Au…!!

Hee, kleine witte kubus, wie ben jij?? Olleke!

Kom , ik zal je alle kleuren laten zien. Wil je weten hoe het is om geel te zijn, lekker vrolijk en vlug?! Weet je wel dat rood heel stoer en sterk is? Wat vind je van blauw? Mooie kleur hè?….Dat kan heel streng zijn! Paars dan?… Dat is pas bijzonder… Maar er is nog veel meer. Ik zal een wereld vol kleur voor je maken.

Olleke Bolleke gaat over jezelf mogen zijn. Het is een beeldende voorstelling die ondersteund wordt door sfeervolle pianomuziek. De voorstelling bestaat uit associatieve verhaaltjes die aansluiten bij de wereld van peuters en kleuters. De vormgeving is eenvoudig en bestaat , alleen uit schuimrubber kubussen. Met een beetje fantasie kun je hiervan namelijk alles maken wat je wilt.

10 augustus | Het circus is begonnen

Leeftijd:3+
Spel: Elly Bakker
Regie: Eke Stegeman
Regieadviezen: Arianne van der Ree
Decoratie: SJ aan de Bont
Decorbouw: Henri Schenkel

Het circus is begonnen
“Het circus is begonnen” is een voorstelling voor de allerkleinsten. Tafeltheater, waarin hand- en sta-poppen gebruikt worden, gecombineerd met het acteren van de poppenspeelster, geven deze vrolijke voorstelling een toegankelijk karakter. Peuters en kleuters worden actief bij het verhaal betrokken. Tafeltheater, waarin hand- en sta-poppen gebruikt worden, gecombineerd met het acteren van de poppenspeelster, geven deze vrolijke voorstelling een toegankelijk karakter. Op humoristische wijze zet Elly Bakker het dagelijkse gepeuter van de dieren in de schijnwerpers.

17 augustus | Biggetjesroze

Leeftijd: 3+
Spel: Elly Bakker
Regie: Annemiek Funneman, Marc Note
Decoratie: Pascale Snijder-Verheyden
Decorbouw: Henri Schenkel

Biggetjesroze
Op de boerderij is het feest. Vader en moeder varken hebben het leven geschonken aan 6 biggetjes: Berend, Barend, Bert, Bram, Bas en……Betsie! Ze wonen gezellig met elkaar in het varkenskot, slobberen elke dag varkenspap en nemen regelmatig een heerlijk modderbad, Alleen…… Betsie niet. Ze vindt het modderbad vies. Zij wil weten wie er nog meer op de boerderij wonen en wat ze doen. Betsie wil net als Tjaard het paard zijn en springen. Betsie wil net als Jaap het schaap een mooie bontjas aan. Ze wil alles, maar niet in een modderbad.

Een humoristische voorstelling over een biggetje dat geen varken wil zijn. Deze voorstelling wordt gespeeld met lieve knuffels in een boerderijdecor waar een groot pop-up boek in verstopt blijkt te zitten. De kinderen worden bij de voorstelling betrokken door liedjes mee te zingen, dierengeluiden te maken en oplossingen te zoeken met de boerin voor Betsies probleem.

24 augustus | Nieuw speelgoed

Leeftijd: 3+
Regie: Elly Bakker
Spel: Magda van Veen
Tekst: Magda van Veen
Vormgeving: Reinard van Veen

Nieuw speelgoed
De prinses is morgen jarig en mag nieuw speelgoed uitzoeken. Wat is er nou leuker dan het nieuwe speeltje van een echte prinses te worden? Helaas heeft ieder stuk speelgoed een probleem. Als de winkel ’s nachts gesloten is, komt alles tot leven… en lost aap gelukkig alle problemen op.

Maar dan is er nog steeds de vraag: Wat zal de prinses gaan kiezen?
Kom kijken en laat je verrassen door haar keuze!

<< Naar vast programma

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.