Standplaatsen

https://www.donderdagmeppeldag.nl/wp-content/uploads/2017/04/torenklimmen1.jpg
torenklimmen1
 

Attentie: Momenteel zijn alle standplaatsen al verhuurd. 
Wij zijn tot 2020 helemaal volgeboekt. Het heeft dus geen zin om een verzoek bij ons in te dienen.

Donderdag Meppeldag verhuurt geen marktplaatsen of standruimte aan bedrijven of organisatie die direct concurrerend zijn met de winkeliers en horeca in de binnenstad. Aanvragen voor het verkopen van consumptie-en gebruiksartikelen maar ook drank, frituur, oliebollen en andere etenswaren in de breedste zin van het woord kunnen niet worden gehonoreerd.
Wilt u een product, evenement of dienst promoten of bent u een institutionele instelling die maatschappelijk wil communiceren? Dan kunt u contact opnemen met info@donderdagmeppeldag.nl

Beleid marktkramen en Commerciële standplaatsen

Geachte deelnemer,
Al meer dan 55 jaar verzorgt de Stichting Donderdag Meppel Dag de inmiddels traditionele Donderdag Meppel Dagen in de binnenstad van Meppel. Een evenement dat in de laatste jaren is uitgegroeid tot een evenement met ca. 150.000 bezoekers, met als één van de drukste dagen De Amsterdamse Dag met ca. 45.000 bezoekers.

Door deze drukte in het centrum van Meppel hebben wij in nauw overleg met de Gemeente Meppel en Gezamenlijke Hulp Organisaties (Ghor) gemeend een eenduidig beleid te vormen aangaande het gebruik maken van marktkramen, en het toelaten van commerciële standplaatsen in het evenementengebied, zoals die door de Stichting Donderdag Meppel Dag in samenspraak met de Gemeente Meppel is bepaald.
Dit beleid moet de veiligheid en toegankelijkheid waarborgen van het evenementengebied tijdens de Donderdag Meppel Dagen.

Hieronder geven wij de voorwaarden aan waaraan een deelnemer dient te voldoen.

  • Deelnemers kunnen enkel ondernemers zijn uit de gemeente Meppel, welke een direct commercieel belang hebben in de het door de Stichting bepaalde evenementengebied.
  • Het is ondernemers/particulieren van buiten de gemeente Meppel niet toegestaan een marktkraam en/of commerciële standplaats in te nemen binnen het evenementengebied, zonder schriftelijke toestemming van het Stichting bestuur Donderdag Meppeldag.
  • Voor het laten plaatsen van een marktkraam of commerciële standplaats voor ondernemers/particulieren van buiten de gemeente Meppel, wordt een financiële vergoeding  gevraagd. Deze vergoeding wordt door de Stichting Donderdag Meppeldag bepaald,  en geldt voor elke Meppeldag dat de ondernemer hiervan gebruik maakt.
  • Het is ondernemers welke een marktkraam voor hun onderneming plaatsen, niet toegestaan deze onderhands te verhuren, dan wel  beschikbaar te stellen aan derden, zonder nadrukkelijk schriftelijke toestemming van de Stichting Donderdag Meppeldag. De Stichting behoudt zich het recht, indien er sprake is van onderhandse verhuring, dan wel beschikbaar stellen zonder schriftelijk toestemming, hiervoor  een financiële vergoeding te vragen.
  • Marktkramen geplaatst binnen het evenementengebied, dienen er verzorgd uit te zien en worden enkel en alleen door de firma Timmerman Marktkramen uit Nijeveen geplaatst.
  • De firma Timmerman Marktkramen is te bereiken onder telefoonnummer: (0522) 49 18 35 of (06)224  91 102.
  • Het is deelnemers toegestaan een marktkraam te laten plaatsen met een maximale afmeting (lees lengte) van 400 cm.
  • Uitbreiding van de maximale afmeting kan uitsluitend met schriftelijke toestemming van de Stichting Donderdag Meppeldag.
  • Aanvragen kunnen via mail naar j.h.spraakman@gmail.com gestuurd worden. De aanvraag dient uiterlijk 14 dagen voor de betreffende Meppeldag binnen te zijn.
  • Het Stichtingsbestuur behoudt het recht toezeggingen te wijzigen en te annuleren, zonder opgave van redenen.

Bovenstaande voorwaarden zijn in april 2015 opgesteld door de Stichting Donderdag Meppel Dag in samenspraak met de Gemeente Meppel.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:
Han Spraakman
Stichting Donderdag Meppel Dag
Bestuurslid facilitair
06 – 479 563 70
j.h.spraakman@gmail.com

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.