Expositie Kunsthuis Secretarie

Van 10:00 tot 17:00
Schildersverenging De Kameleon
Van 14 juli tot 5 augustus exposeert Schildersvereniging De Kameleon in de Secretarie. Schildersvereniging De Kameleon is 50 jaar geleden in een huiskamer ontstaan. Meppeler amateurs gingen samen schilderen om hun hobby naar een hoger plan te tillen. Door wederzijdse steun en opbouwende kritiek inspireerde men elkaar. De Kameleon bestaat op dit moment uit 25 deelnemers; zij schilderen op dinsdagavond of donderdagochtend in de Plataan in Meppel.

Aanvankelijk werden er vooral aquarellen en een enkele olieverf gemaakt. Na de introductie van acrylverf werd dit een geliefd medium. Iedereen werkt met verschillende technieken in een eigen stijl. Dit levert een gevarieerde collectie schilderijen op. Van tijd tot tijd wordt er een gastdocent uitgenodigd. De nieuw aangereikte ideeën worden in de periode daarna in ieders eigen stijl toegepast. De kennis wordt verder uitgebreid door gezamenlijke reizen naar musea door het hele land.

KOMAF
In Kunsthuis Secretarie in Meppel is van zaterdag 11 augustus tot en met zondag 14 oktober de expositie 'KOMAF'' van Drents Portret te zien. De expositie is een mozaïek van portretten en verhalen van hedendaagse Drenten. Het resultaat van een zoektocht van de 9 kunstenaars van Drents Portret. Drenten blijken overal vandaan te komen, je kunt afstammeling zijn van een Hunebedbouwer, Friezen, Saksen, Kolonisten, Paupers of Hugenoten. Maar ook nieuwe Drenten als Molukkers en arbeidsmigranten.

DMD concerten
Tijdens de DMD zijn er wederom een serie klassieke concerten onder de naam 'Kom even bij'. Deze concerten worden georganiseerd door Kunsthuis Secretarie en Wim Stoppelenberg. Voor het programma zie hier. Of kijk op de website www.kunsthuissecretarie.nl
TERUG NAAR HET VASTE PROGRAMMA

Warning: file_get_contents(https://www.instagram.com/meppeldag/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 Too Many Requests in /home/donderdagmeppel/public_html/index.php on line 186